Nordligste punkt

Klippet fra nettet:

Nordkapp?  Hva skal dere til Nordkapp å gjøre. Dette er jo ikke engang det nordligste stedet i Norge.

Reis heller en tur til Knivskjelodden. Det er dette som er det virkelig nordligste stedet. Her kan du stå og faktisk se sørover mot Nordkapp-platået. Du ser faktisk at du er lengre nord.

Du kan faktisk ikke skryte på deg å ha vært på det nordligste punktet i Norge og Europa før du har stått ved bautaen på Knivskjelodden som indikerer at nå er du på "Knivskjelodden - Europas nordligste punkt"

For det andre er dette også bedre trening enn å kjøre til Nordkapp. Du stopper opp på E69 på vei mot Nordkapp. Ca. en mil fra selve Nordkapp kan du så parkere bilen og starte på en 2 1/2 times minneverdig gåtur i flott turterreng mot dette nordligste punkt i Europa. Etter en liten rast på dette punktet kan du så gå tilbake igjen. Er du heldig er sikten bra, og det er bare liten kuling imot begge veier. Er du skikkelig heldig opplever du også å få gradestokken til å vise mer enn 2 grader.

Du må ta med penn og papir til dette punktet fordi det her finnes en postkasse der du kan legge igjen ditt navn og adresse. Gudene må vite når denne blir tømt og eventuelt hvem den tømmes av. 

Så ta utfordringen alle sammen. Gjør som vi gjorde i sommer. Gå (!) til Europas nordligste punkt!